Bouwkundig advies Den Haag

Bouwkundig advies Den Haag

Bouwkundig advies Den Haag is van cruciaal belang om potentiële problemen te onderzoeken. Er kunnen zelfs problemen zijn met wat een droomhuis lijkt. Van elektrische gevaren tot scheuren in de fundering tot tekenen van overstroming, potentiële huiseigenaren moeten uitkijken naar fouten die problemen kunnen veroorzaken. Vang een aantal hiervan vroeg genoeg in het proces en je kunt nog steeds het huis van je dromen krijgen – met de verkoper die de nodige oplossingen aanbrengt. Hier volgen enkele belangrijke tips voor thuisinspectie voor kopers:bouwkundig advies den haag

Bouwkundig advies Den Haag: bekijk de buitenkant

Wanneer u door het huis loopt, probeer dan verder te kijken dan de algehele esthetiek voor aanwijzingen dat er mogelijk problemen zijn die snel moeten worden hersteld. Begin met de buitenkant. Terwijl je naar het huis loopt, kijk je naar het dak. Zijn er dak spanen vermist? Zijn de randen gekruld of zakt het dak door? Zelfs als het alleen maar de shingles zijn, kan het nog steeds duizenden euro’s aan kosten opleveren. Een verzakte daklijn is echter een structureel probleem, wat aangeeft dat spanten misschien moeten worden versterkt tegen aanzienlijke kosten.

Zorg er ook voor dat u de oprit, trottoirs, veranda’s en patio’s bekijkt terwijl u het huis nadert, met het oog op het opsporen van scheuren of verzonken plekken. Dit kan neerkomen op een forse reparatie factuur. Maar als u, voorafgaand aan het ondertekenen van een contract, de huiseigenaar waarschuwt, dan kan hij er zelf voor zorgen.

Bouwkundig advies Den Haag: Zoek naar scheuren

Wanneer u dicht bij het huis komt, kijk dan naar de kelder voor aanwijzingen van structurele problemen zoals gapende scheuren in de muren. Als dit slechts haarscheurtjes zijn in een klein gebied, geen zorgen; dat is gebruikelijk, vooral in oudere huizen. Het goede nieuws is dat 90% van de scheuren meestal te wijten is aan verschillende mate van uitzetting van verschillende bouwmaterialen.

Grotere scheuren, groot genoeg om je vingers in te steken, kunnen echter betekenen dat het huis aan het zakken is vanwege slechte bodemgesteldheid – een verontrustend teken. Als dit het geval is, ziet u waarschijnlijk ook scheuren boven, vooral over ramen en deuren.

Bouwkundig advies: Hoe waterschade te ontdekken

U wilt ook rekening houden met eventuele tekenen van waterschade, omdat dit kan leiden tot andere problemen zoals schimmel. Buiten het huis, controleer om te zien op welke manier het niveau afloopt. Is het in de richting van het fundament of er vandaan? Als het in de richting van de fundering gaat, vraag dan of de eigenaren voorzieningen hebben getroffen voor speciale afvoer op kwetsbare plaatsen om overstromingen te compenseren.

Bouwkundig advies: Kijk naar het elektrische systeem

Controleer het elektrisch systeem. Als dit verouderd of defect is, kan dit enig ongemak met zich meebrengen, zoals dat u slechts enkele elektrische apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken, of erger nog, dit kan leiden tot schokken, elektrocutie of brand. Gelukkig kan ook dit van tevoren worden gecorrigeerd als het wordt gedetecteerd.

Bouwkundig advies: Radon testen

Vergeet ook niet wat u niet kunt zien, zoals radon. Het testen, dat ongeveer EUR 150 kost, mag niet worden opgegeven. Dit geurloze gas is kankerverwekkend en kan problemen veroorzaken met een gehalte van slechts 4 ppm. Herstel van de blootstelling aan radon kan inhouden dat een mitigatiesysteem wordt gebruikt om de radon uit het huis te verbannen.

Tot slot: als je echt een huis wilt, ondanks een paar ernstige problemen, hoef je niet per se er van weg te lopen. Houdt er rekening mee dat de meeste dingen kunnen worden verholpen en dat vaak een enthousiaste verkoper de benodigde wijzigingen doorvoert of u een betere deal aanbiedt, zodat u deze zelf kunt oplossen.

Als u echt geïnteresseerd bent in een huis, overweeg dan eerder om een ​​professionele inspectie in het proces te krijgen in plaats van later, waardoor onnodige argumenten worden vermeden. Op deze manier kunt u de verkopers waarschuwen, zodat ze eventuele problemen kunnen oplossen en later verwarring kunnen voorkomen over wie verantwoordelijk kan zijn. Bij bouwtechnische keuring Den Haag bent u aan het juiste adres.